< Ten przepis i wiecej mozecie znalesc na tym blogu: Yummy Mummy>
3jajka (3 jajaka)
1/2 cup milk (1/2 szklanki mleka)
1 teaspoon vanilla (1 lyzeczka wanili)
1/2 teaspoon cinnamon (1/2 lyzeczki cynamonu)
8 slices bread (I use and recommend Challah) (8 kromek chleba-najlepiej chalki)
1 tablespoon butter (1 lyzka masla)
2 cups fresh or frozen raspberries and blackberries (2 szklanki mrozonych malin i jagod)
juice of half an orange (sok z 1/2 pomaranczy)
1/4 cup sliced almonds, toasted (optional) (1/4 szklanki posiekanych migdalow)
In a baking dish, whisk together eggs, milk, vanilla, and cinnamon. (W miseczce wymieszac jajka, mleko, wanile i cynamon)
Heat oven to 350 degrees F. (Zagrzac piekarnik)
Dip bread in egg mixture to coat both sides, letting excess drip off. (Kromki chleba zamoczyc w wymieszanych jajkach z mlekiem)
Heat butter over medium heat in a large skillet. Cook bread until golden brown, about 3 minutes per side. Transfer toast to a baking sheet and place in the oven for 5 minutes. (Smazyc chleb na masle z obydwoch stron az lekko brazowy. Przelozyc na blache i wlozyc do rozgrzanego piekarnika na 5 minut)
While french toast is cooking, place berries and juice in a small saucepan over medium low heat. Stir occasionally and bring to a simmer. Cook until berries start to break up, about 10 minutes. (Zagotowac truskawki, jagody i sok z pomaranczy na srednim ogniu przez okolo 10 minut)
Served french toast with berries and sliced almonds. (Podawaj Francuskie tosty z malinami, posiekanymi migdalami i cukrem pudrem).
Smacznego. Mam nadzieje ze macie wspanilay Valentine's day!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz