Ja zaczelam uzywac Crock-Pot jakies dwa lata temu i musze sie przyznac, ze naprawde jest fantastyczny i jak do tej pory, wszystkie dania wyszly bardzo smacznie.
Dzisiaj ugotowalam tzw. Beef Stew. Oto przepis:
2 kg wolowiny pokrojonej w 2.5 cm kawalki. (4 pounds stewing beef, cut into 1-inch cubes)
1-2 lyzki oleju z oliwek (1 or 2 tablespoons extra virgin olive oil)
2 duze pokrojone cebule (2 large onions, sliced)
2 duze pokrojone cebule (2 large onions, sliced)
3 duze marchewki pokrojone w wieksza kostke (1/2 lb. large carrots, cut into medium dice)
1 kg ziemniakow pokrojonych w wieksza kostke (2 to 3 lbs. potatoes, in 1-inch cubes)
1 zielony seler pokrojony (1 stalk celery, cut into medium dice)
4 zabki czosnku (ugniecione) (large garlic cloves, minced)
1-2 lisci laurowych (1 or 2 bay leaves)
Piepsz do smaku (cracked black pepper, to taste)
2-3 lyzki maki (2-3 tablespoons flour)
1 litr bulionu wolowy (1 quart low sodium beef stock)
0.25 szklanki keczupu (1/4 cup ketchup)
Mozna tez dodac 0.25 szklanki czerwonego wytrawnego wina (1/4 cup red wine (optional))
1 zielony seler pokrojony (1 stalk celery, cut into medium dice)
4 zabki czosnku (ugniecione) (large garlic cloves, minced)
1-2 lisci laurowych (1 or 2 bay leaves)
Piepsz do smaku (cracked black pepper, to taste)
2-3 lyzki maki (2-3 tablespoons flour)
1 litr bulionu wolowy (1 quart low sodium beef stock)
0.25 szklanki keczupu (1/4 cup ketchup)
Mozna tez dodac 0.25 szklanki czerwonego wytrawnego wina (1/4 cup red wine (optional))
Wrzuc opruszone maka mieso na rozgrzany olej i smaz przez pare minut albo do momentu za troche zbronzowieje. Wrzuc wszystkie skladniki razem z podpieczonym miesem do Crock-Pot i ustaw na 8 godzin.
(When using a Crock-Pot for beef stew, brown the floured beef cubes in oil before transferring them to the Crock-Pot. Then add all the vegetables at the beginning; set the Crock-Pot to 170-190°F and leave to cook from 8 hours or until meat and vegetables are tender.)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz